SEO barát szövegírás

A SEO (Search Engine Optimization) magyarul keresőoptimalizálást jelent. Az eljárás a keresőmotorok számára teszi értékessé a weboldalt. A seo szövegírás az egyik legfontosabb eszköze az keresőoptimalizálásnak – írja a kulcsszo.hu.

A SEO barát szövegírás meggyőzi a keresőmotorokat arról, hogy bizonyos releváns kulcsszavakra érdemes a találati lista elejére helyezni az oldalt, mert az értékes információkkal szolgál, megfelel a google és más keresők irányelveinek.
A keresők által ingyenesen az oldalra irányított látogatókat pedig ráveszi arra, hogy több időt töltsenek a honlapon, és máskor is visszatérjenek az oldalra.

A SEO barát szöveg nem kulcsszófelsorolás. A keresőoptimalizálás szempontjából nélkülözhetetlenek a kulcsszavak, de csak egy adott mértékig szabad a mondandónkba beleépíteni.
Látni olyan weboldalakat, amelyeken leírások, magyarázatok helyett csak kulcsszavak jelennek meg. Nyelvtani hasonlattal élve ez egy kicsit olyan, mintha úgy folytatnánk egy párbeszédet az ügyfelünkkel, hogy a kérdéseire csak igékkel válaszolnánk. Mellőznénk a mellékneveket, alanyokat, jelzőket, a ragozást.

Az ilyen oldalak sem a google számára, sem a látogatóknak nem jelentenek nagy dolgot.
Éppen ezért – hacsak nem fizet jó sokat a keresőknek – nem kerül a találati lista elejére. Ha fizetett hirdetése van, akkor is a konverzió minimális, mivel a látogatók két kattintás után továbbállnak az igényeiknek megfelelő tartalommal ellátott oldalakat keresve.

A SEO szövegírás igénybevételével tehát két legyet üthetünk egy csapásra. Egyrészt a keresők első oldalán találjuk oldalunkat bizonyos, a tevékenységi körünknek megfelelő kulcsszavakra, másrészt a weblapunkon hasznos tartalmat fognak kapni a látogatók, és nagy a valószínűsége annak, hogy rendelnek is tőlünk terméket vagy szolgáltatást.

Nagyon fontos, hogy az oldalunkon található szöveg egyedi legyen. A keresők büntetik a duplikált tartalommal rendelkező weblapokat, ugyanakkor a látogatók nem fogják ugyanazt a szöveget több oldalon újra és újra elolvasni.