Műanyag ablak árak

Műanyag ablak árak három fő alkotóelem áraiból tevődik össze:

  1. Műanyag ablak profil minőségétől. Műanyag granulátum UV álló vagy sem, újrahasznosított anyagból készült (gyengébb minőség) vagy új granulátumból. A profilban található fém merevítés minőségétól, alakjától és vastagságától.
  2. Műanyag ablak vaslat technikai szintjétől és fém alkatrészek minőségétől. Látható pántok, rejtett pántok, résszellőzés stb.
  3. Üvegezés típusától. Kétrétegű vagy háromrétegű, légrések méretétől, távtartó típusától, lowe üvegek számától. Opciós lehetőségektől, hanggátlás nővelése, betekintés gátlók stb.

Műanyag ablak márkák, akiktől már alapból garantált minőségre számíthatunk:

  1. Internorm ablak
  2. Rehau ablak
  3. Kömmerling ablak
  4. Veka ablak

Házak egyik legfontosabb szigeteleő eleme a műanyag ablak, viszont legalább olyan fontos az ablakok megfelelő beépítésé is.

A műanyag ablakok beépítésének két lehetséges módja van:

  1. Itthon a hagyományos beépítés, ahol kizárólag pur habbal fujják körbe az ablakot és kész. – Csak kezdetben megfelelő a beépítés hőszigetelése. – Purhab csak száraz állapotban jó hőszigetelő. Viszont van két rossz tulajdonsága a párát és a nedvességet úgy szívja magába mint egy szivacs, viszont mégsem rugalmas, így nem tudja a tágulásokat lekövetni és megrepedhet.
  2. Nyugaton előírt RAL beépítés, ahol egy nagy tágulású gumi tömítőt használnak, ami a hőtágulásból eredő mozgásokat is képes lekövetni és ezt belső oldalról kifelé páraáteresztő fóliával, külső oldalról párazáró fóliával le kell zárni. Ezzel a megoldással 30-50 év elteltével is tökéletes lesz a hőszigetelésünk.

Házunk hőszigetelése nagyon fontos napjainkban, rezsiköltség jelentős részét a téli fűtésszámla teszi ki. Takarékoskodjon Ön is Otthonában a megfelelő ablak beépítéssel és a ház külső szigetelésével!