Milyen fogorvosi kezelések vehetők igénybe?

Milyen fogorvosi kezelések vehetők igénybe?

Amikor valamilyen probléma jelentkezik a szájüregben, például begyullad az íny, lyukas lesz a fog vagy lerakódik a fogkő, akkor egyértelmű, hogy fogorvoshoz kell fordulni, hiszen ő az egyetlen, aki ismét széppé, egészségessé tudja varázsolni a mosolyunkat. Ennek ellenére mégis csak kevesen vannak tisztában azzal, hogy a fogászaton pontosan milyen szolgáltatások vehetők igénybe a hagyományos foghúzás, fogtömés, gyökérkezelés, fogkőeltávolítás mellett.

Esztétikai jellegű fogtöméscsere

20-30 évvel ezelőtt a fogorvosok szinte csak amalgám töméseket csináltak a pácienseknek, akik így rá voltak kényszerülve arra, hogy az eredeti fog színétől nagymértékben eltérő, higanytartalmú tömítőanyagot „hordjanak”. Mivel az amalgám sem esztétikailag, sem pedig egészségügyileg nem volt a legjobb megoldás, ezért a szakemberek idővel kifejlesztették az úgy nevezett nanotechnológiás kompozitokat. A modern anyagok megjelenése, elterjedése lehetővé teszi, hogy azok, akiknek amalgám tömésük van, elmenjenek a fogászatra és kérjék az esztétikai fogtöméscsere elvégzését. Ez természetesen abban az esetben is így van, ha a kiválasztásra kerülő fogorvos Győr városában üzemelteti a rendelőjét.

Paradontológiai vizsgálatok

Adott esetben nem csak a fogakkal, hanem a fogággyal kapcsolatban is felmerülhetnek olyan problémák, melyek kezelését a biztos gyógyulás érdekében szakavatottra kell bízni. A fogínysorvadás, fogágysorvadás egy rendkívül kellemetlen tünet, előrehaladott állapotban pedig akár a teljes fogsor elvesztéséhez vezethet. Sajnos a fogínyt érintő betegségeket nem csak a hanyag szájhigiénia, hanem a genetikai jellemzők is előidézhetik. Amennyiben a megfelelő fogorvos Győrben rendel, akkor is lehetőség nyílik az ínyplasztika igénybevételére.