Miért mű az olcsó laminált padló?

Bár a laminált padló 90%-ban fa, a lerakását követően ebből a tartalomból lényegében semmit sem fogunk tapasztalni. A laminált padló dekorja ugyanis a felső lap digitális nyomásával kerül fel.

A laminált padló vagyis lényegében 90%-ban faipari, 10%-ban nyomdaipari termék, mégis miután le lesz téve látványban csak az a 10% fog számítani. Vagyis, hogy milyen lesz a laminált padló összhatása, az elsősorban attól függ, hogy milyen dekort állítottak elő hozzá a grafikusok.

Voltaképpen ezen múlik a leginkább, hogy a laminált padlónak végül milyen lesz az összhatása. „Ha nem elég változatos a dekor a végeredmény kiábrándító lesz.” – jegyezte meg a Jepetto Parketta Stúdió, akik rendszeresen publikálnak a laminált padló kiválasztásának fortélyairól.

A fa padló ugyebár azért szép, mert a fa természetes szinte soha nem ismétlő változatosságát adja vissza. Mivel a laminált padló nyomtatott dekorral rendelkezik, itt a dekoráció egy idő után ismétlődni fog. Ez elkerülhetetlen! De nem mindegy milyen sűrűn ismétlődik egy-egy dekor. Például ugyanaz a tenyérnyi rajzolat minden 3-4. lapon van rajta, vagy épp csak a 15-20.-on. A Jepetto Parketta Stúdió szerint a bűvös szám a 25. Egy-egy színdekornak legalább ennyi lapból kell összeállnia. Ugyanis minél alacsonyabb ez a szám, a laminált padló megjelenése annál inkább mű lesz.