Ilyen fotót tölts fel a társkeresőre!

A társkereső oldalakon sok múlik a fotón, hiszen jobb híján ez alapján tudnak megítélni minket a jelentkezők. Nagy kérdés persze, hogy milyen az ideális párkereső fotó. Nos, mostantól mindenki megspórolhatja magának a felesleges próbálkozásokat, ugyanis az Emotion című szaklapban megjelent egy izgalmas kutatás eredménye. A kutatás fellebbenti a fátylat arról, hogy milyen képre buknak a pasik és a csajok.
A kutatók arra voltak kíváncsiak, hogy milyen gesztusok, arckifejezések vonzzák az ellenkező nemet. A vizsgálat során több mint ezer heteroszexuális nőt és férfit kértek arra, hogy értékeljenek az ellenkező nem tagjairól készült fotókat. A képeken a modelleket különféle arckifejezésekkel szerepeltek. A végeredmény azt mutatja, hogy a férfiak jobban szeretik, ha egy nő mosolyog a fotón, mert akkor boldogabbnak tűnnek. A nők viszont a szégyenkező tekintető pasikkal szimpatizálnak. A Jessica Tracy, a British Columbia Egyetem pszichológus professzora, aki a kutatást végezte, így foglalta össze az eredményeket: „Az eredményekből az tűnik ki, hogy mondjuk a netes párkeresés esetében, azok az urak indulnak előnnyel, akik a róluk feltett képeken nem mosolyognak. Az urak viszont nem annyira kedvelik a szomorkás fotókat a hölgyekről. Számukra a mosolygó hölgyek sokkal inkább bizalmat sugároznak.” A melankolikus arckifejezést azért találhatják vonzónak a nők, mert számukra ez az empátia kifejezését jelenti, ami fontos a párkeresés szempontjából.
Dr. Tracy úgy véli, hogy a kutatási eredményekből azok meríthetnek elsősorban, akik az interneten keresnek párt, hiszen ott sok múlik a vonzó fotón.