Az üveg palack a gyakorlatban

Manapság egyre elterjedtebb, hogy az emberek „vissza a gyökerekhez” címszóval befőznek. Ehhez kizárólag befőttesüvegeket, szörpök, gyümölcs-és zöldséglevek esetében üvegpalackokat használunk. Ezeket lehet nedves vagy száraz dunsztban a hosszabb télre elrakni, ezekben lehet egészségesen tárolni. Az üveg palack a bor esetében kincset ér, hiszen vannak olyan palackok, melyek már 4-5, sőt egyes esetekben 9-10 éve is üvegpalackban vannak tárolva. Az üveg palack időtálló tároló, ha megfelelően van a benne tárolt élelmiszer eltéve. Hiszen, ha a termék nem tiszta, valamilyen gomba vagy fertőzés kerül bele, akkor fel is robbanhat. A megtöltés előtt az üveg alapos tisztítása, sterilizálása előfeltétel. Kisebb háztartásokban a meleg sütőben is el lehet ezt az előkészületet végezni. Azonban nemcsak az üveget kell alaposan előkészíteni, hanem magát a nedüt is, legyen az szörp, ivólé vagy alkohol.Hogy hosszú távon élvezhessük a nyári, őszi termékek tápanyaggazdagságát, ízvilágát a téli zord időben is.