A legkeresettebb budapesti lakások

Budapesten a lakáspiacon nagyjából hasonló tendenciák uralkodnak, mint országos szinten, de az ingatlanárakat tekintve természetesen szignifikáns különbségek vannak hazánk más tájaihoz képest. Természetesen a fővárosnak is megvannak azok a részei, amelyek keresettebbek és drágábbak a többi kerület ingatlanjaihoz képest.

A budapesti lakások kínálatát elemezve láthatjuk, hogy mind a kerületeket, mind pedig az építési típusokat illetően megvannak a kedvencek. A Duna House ingatlan franchise pár hónapja közzétett, több mint egy év adatait vizsgáló kutatása az alábbi végeredményt mutatta: a legnépszerű kerület a 13., ezt követi a 11. kerület, a dobogó harmadik fokára pedig a 9. kerület kapaszkodott fel.

Az építési típus preferencia kerületenként kicsit módosulhat, de alapvetően a téglalakások dominálnak, a kutatás szerint ezeket keresik a legtöbben. Méretet tekintve 35-65 négyzetméter között kelt el a legtöbb lakás a vizsgált időszakban. Az alapterülettel kapcsolatban érdemes megemlíteni, hogy az utóbbi időben egyre inkább nő a keresett lakások alapterülete, egyre többen tűzik ki célként, hogy aktuális ingatlanjukból egy tágasabb lakásba költözzenek.